Design contest

HEDY D'ACONA REIKT,

TIJDENS DDW, PRIJZEN UIT

ZATERDAG 20 OKTOBER VAN 16.00 TOT 18.00 uur
Entresol, Klokgebouw 50 ( hal 4)

Onder leiding van juryvoorzitter Hedy d’Ancona worden de prijzen bekendgemaakt voor de design contest BinnenhofInsideOut.

De prijsuitreiking vindt plaats op het Entresol van het Klokgebouw (HAL 4) op Strijp S, het kloppend hart van DDW. De tentoonstelling met de ontwerpen kunt u bezichtigen in dezelfde Hal 4, van 20 t/m 28 oktober tijdens DDW.

BinnenhofInsideOut, een initiatief van FaberExposize, richt zich op een aantrekkelijke Haagse binnenstad gedurende de periode dat het Binnenhof wordt gerenoveerd. Deze belangrijkste attractie van de stad zal vanaf 2020 gedurende ruim vijf jaar niet toegankelijk zijn voor het publiek. Hoe zorg je ervoor dat er in die periode niet minder, maar juist meer bezoekers naar Den Haag komen? Creatieve oplossingen als inzending voor deze wedstrijd zijn afkomstig van professionele designers (van architecten tot grafisch vormgevers) en studenten die een opleiding volgen voor een creatief beroep.

FOTO: Lonneke Stulen

Genomineerd in de categorie professionals zijn: ‘Reflectie’ van Rob Minderman en Christiaan Jansen (Kubik Amsterdam), ‘Binnenhofstebuiten’ van Margit van Schaik, Jesper Baltussen en Max van der Westerlake (werkzaam bij Rapp + Rapp Architecten Den Haag), ‘Stork Walk’ van Edwin Scheepens en Janneke Verhagen (Studio Zuid Eindhoven) en ‘Constructietheater’ van Frans van Ditzhuijzen en Thijs van Dalen (Studio Bureau Rotterdam).

Categorie studenten: ‘Binnentoren’ van Lute Biesheuvel, Thomas Edes en Aditya Parulekar (TU Delft), ‘Poché’ van Rick Abelen (Technische Universiteit Eindhoven) en ‘BinnensteBuitenhof’ van Niels van Katwijk, Jill Postma, Kelsey Huis in ’t Veld, Chantal van Rossum en Lotte Duvekot (InHolland Rotterdam).

FaberExposize beoogt als initiatiefnemer voor haar design contest ‘BinnenhofInsideOut’ Nederlands designtalent in de schijnwerpers te zetten en te laten zien dat hoogstaand design maatschappelijke impact heeft. Door designers in een vroeg stadium bij processen te betrekken, neemt hun toegevoegde waarde in belangrijke mate toe. Met deze doelstelling sluit BinnenhofInsideOut aan bij de visie van een belangrijk platform voor designers: Dutch Design Foundation, onder andere organisator van DDW.

FaberExposize is specialist in de uitvoering van opvallende en kwalitatief hoogwaardige visuele ontwerpen voor de aankleding van gevels, ramen, vloeren, wanden en meubels. Met 450 medewerkers in 7 landen levert FaberExposize over de hele wereld vlaggen, geveldoeken en folies op groot formaat, van concept tot installatie.
www.faberexposize.nl

Wedstrijdsecretariaat
Binnenhof InsideOut!
Zwarte Mees 7
1423 NH Uithoorn
Nederland
info@binnenhofinsideout.nl

© InsideOut! / FABEREXPOSIZE